Verdens dyreste vine er fra Bourgogne

Verdens dyreste vine er fra Bourgogne

november 30, 2023 0 Af Vinboden.dk

Handel med dyre vine bliver mere og mere populært, og auktionshusene har i disse år travlt med de mange høje hammerslag, der bliver givet.

Det er generelt vine fra Bourgogne, som er nogle af de allerdyreste og som skaber de højeste hammerslag – især vinene fra Domaine de la Romanée-Conti (DRC) er særligt populære.

I 2017 blev en kasse med 12 vine fra Domaine de la Romanée-Conti’s Romanée-Conti 1988 solgt i London for 1.7 mio. kr. hvilket var det højeste hammerslag det år.

I 2018 blev en flaske Romanée-Conti-vin solgt for 3,7 millioner kroner på et auktionshus i New York. Det bliver spændende at se, hvilken vin der bliver den dyrest solgte i 2019!

Hvis du selv skal investere

Mindre kan naturligvis også gøre det, og er du oprigtigt interesseret i at købe og sælge dyrere vine, anbefaler vi, at du investerer i rødvine, der kan flaskelagres i mere end 10 år, vintage portvine eller tør, mousserende champagne.

Rødvine fra Bourgogne eller eventuelt Bordeaux er nogle af de sikreste valg at investere i, da vinene indeholder meget garvesyre, som gør, at de kan lagres længe. Men investering i vin kræver naturligvis, at du undersøger markedet og hele tiden er opdateret på udbud og efterspørgsel, så du køber og sælger på det helt rigtige tidspunkt. Det kræver specialering, tålmodighed og erfaring at investere i vine, for kun den bedste spiller får det største økonomiske afkast. Du skal desuden sikre dig, at du kan opbevare vinene bedst muligt, så de dyre dråber ikke går tabt.

Ønsker du at investere i portvin, er Late Bottled Vintage og Vintage portvinene blandt de absolut bedste. Disse vine kan nemlig holde sig i flasken i op til 25 år, og priserne pr. falske er støt stigende.

De seneste år er investering i de dyre mousserende vine blevet meget eftertragtet, og overvejer du at investere i champagne, er årgangen 2008 et absolut kvalitets-år.

Lyder dette interessant for dig, skal du være på, at til køb af så dyre flasker vin kan det være aktuelt med et mikrolån.