De 7 bedste rødvine til madlavning

De 7 bedste rødvine til madlavning

december 5, 2023 0 Af Vinboden.dk

Win er ofte brugt til at forbedre smagen af saucerne og marinering af forskellige typer kød. Det er vigtigt at vide hvilke rødvine der er bedst til madlavning i praktisk talt alle situationer. Den rette beslutning afhænger af hvilken ret du skal lave og hvilken madlavningsteknik du bruger.

Nogle opskrifter har brug for en tør rødvin, mens andres har det bedst med en sød og frisk rødvin. Så hvordan ved du hvilken rødvin der er bedst til madlavning, til at færdiggøre din ret og give et nyt lag smag til dit ynglings måltid? Det er vigtigt at huske at den smag som vinen får, vil blive mere intens efter madlavningen. Så du bør altid vælge en vin af god kvalitet, som du ikke spilder, men i stedet får beriget smagen af din mad. For at lette din beslutning og hjælpe dig med at lave lækre retter, så har vi her lavet en liste med de bedste rødvine til madlavning, så tjek vores favorit rødvine ud, som du skal hælde i gryden.

8. Cote de Thongue Merlot – Cabernet Sauvignon

Cote de Thongue Merlot - Cabernet Sauvignon

Sandsynligvis den bedste tørre rødvin til madlavning, er en Carbernet Sauvignon, som mikser det ideelle niveau af tørhed med en balance af smag og tekstur. For at udforske det ekstra lag af smag, som bliver bragt til din kødret eller sauce, så bør du vælge denne Carbernet Sauvignon. Dette er en elegant og tør rødvin som vil give dig en unik smag.

En Cabernet Sauvignon er en fantastisk løsning på en vin til madlavning eller røde saucer, som vil berige smagen på din ret. Du kan finde en Cabernet Sauvignon hos Wine guys eller hos den lokale winbutik.

Du kan se den ved at klikke her.

7. Catherine Marshall Amatra Merlot

Catherine Marshall Amatra Merlot

Merlot er en god tør rødvin til madlavning, hvilket kan give en god smag til ristet kylling eller en god steak. Denne Cathrine Marshall Amatra Merlot er producerede i Sydafrika og den kan være et glimrende valg til din ynglingsret. Den specielle smag vil blive styrket i madlavningsprocessen og du vil få lov at opleve en rig smag der er giver din kødret en ekstra god smag. Brug denne Merlot når du forbereder din kylling og bøf eftersom det er den bedste rødvin hvis du gerne vil give mere smag til din ret. Denne lækre rødvin til madlavning kan også findes hos Wine guys, som er særligte specialister på vinområdet.

Du kan købe denne Merlot ved at klikke her.

6. La Vierge Noir (Pinot Noir)

Denne Pinot Noir er opnået fra vindruekulture fra den centrale kyst. Den har en balancerede syre som gør den som et godt valg til maden men også til madlavningen. Denne rubinfarve blandet med en sød smag a jordbær og kirsebær vil berige enhver ret med kød, og gør denne til den bedste rødvin når der bliver lavet bøffer. Pinot Noir kommer fra en kategori af mindre kraftfulde rødvine hvilket betyder at den også kan blive brugt til de lidt lettere retter. Tilføj det når du laver din ynglings steak og du vil lægge mærke til forskellen.

 Her kan du finne denne La Vierge Noir (pinot Noir)

5. Spotswood Shiraz

spotwood-shiraz rødvin til madlavning

Denne rødvin fra Sydafrika har været med i en test fra Jyllands-Posten og fik 4 ud af 6 af deres eksperter, og er en fornøjelse af drikke og en fantastisk vin at inkludere i dine ynglings opskrifter. Denne Sportswood Shiraz er en fremragende vin som vil berige smagen af dit lammekød og dine steaks og kan endda passe til et langtidsstegt stykke svinekød. Denne blanding af smag og farve sammen med dens friske frugt og krydrede arimaer, gør denne Shiraz til en favorit iblandt kokke og vinelskere.

Endnu en kandidat til den bedste tørre vin til madlavning er denne Sportswood Shiraz og der er gode chancer for at det også bliver din favorit madlavningsvin.

Du kan købe denne lækre Shiraz her.

3. Albertina Wine Cellars Meredith’s Reserve Cabernet Franc

En god rødvin til madlavning som har vundet flere priser er denne Albertina Wine Cellars Meredith’s Reserve Cabernet Franc som er en fantastisk mulighed når du laver kød. Du kan tilføje den til din ynglings steakopskrift og dens milde tannis vil frembringe smagen af kødet. Kombinationen af blommer og bær vil gøre denn vin til en forfriskende og blød drik som passer godt med mange forskellige retter.

Vores liste af valg til de bedste rødvine til madlavning kunne ikke være komplet uden denne vin som du uden tvivl vil nyde mens du forbereder den perfekte kødret.

2. Entrecote Merlot/ Cabernet Sauvignon

En anden deltager I kampen om titlen til den bedste rødvin til madlavning er denne Entrecote Merlot / Cabernet Sauvignon vil give balance og stærk smag til enhver ret. Den kan blive brugt til både kød men også smagsrige saucer, så gå ikke glip af denne vin når du skal på vinindkøb. Denne tilpas tørre og frugtagtige vin giver en masse forskellige smagsnuancer såsom blomme og brombær og det gør vinen til en fantastisk ingrediens man kan inkludere i en rødvins sauce eller i krydrede retter.

Her kan du finde denne Entrecote Merlot / Cabernet Sauvignon

1. Barbanera Sir Passo Toscana Rosso

rødvin til madlavning

Denne italienske rødvin som er producerede i den berømte toscana region og som er fantastisk, ikke bare at nyde men også til at inkludere i din madlavning. Med en rubinfarve og en blanding af brombær og jordiske smage, så kan du med denne Barbanera Sir Passo Toscana Rosso lave et perfekt match sammen med grillede kød og kylling.

Den vil berige smagen på din ynglings kyllingeret mens du får et nyt lag af overraskende frisk smag. Du kan finde den i vinhandlere og her på nettet.  

Var du i tvivl om hvilken tør rødvin der er bedst til madlavning? Tjae, nu har du en liste med de bedste tørre rødvine som du kan vælge fra, så missionen om at lave dit næste lækre mesterværk bliver let som en leg. Du ved nu hvordan du vælger og bruger den bedste rødvin til madlavning, så forsæt i køkkenet og forbered den bedste ret du nogensinde har lavet. En bonus er at du også kan nyde en af disse lækre vine mens du venter på at maden bliver færdig. Så alt du skal gøre nu er at vælge din fortrukne vin.

Vil du vide hvad der gør en rødvin tør? Læs artiklen: Hvad er tør vin? Find ud af hvad der gør en vin tør