Sådan vælger du det bedste vinkøleskab til dine behov

oktober 3, 2023 0 Af Vinboden.dk

Denne artikel indeholder annonceret indhold

Når du går meget op i dine vine, bør du give dem de bedste opbevaringsforhold. Med de rette forudsætninger kan vinene holde længere, og aromaerne kommer til sin ret. Svaret er et vinkøleskab. I denne artikel guider vi til, hvad du skal skrive dig bag øret, når du vælger et vinkøleskab. På den måde får du det bedste vinkøleskab til dine behov.

Det skal du lægge mærke til, når du skal investere i et vinkøleskab

Et vinkøleskab er et køleskabe, der er særligt designet til de behov, som vin har. Modellerne kommer i forskellige varianter, hvor der er plads til, at vinene kan ligge side om side. Med det rette vinkøleskab får du det meste ud af dine vine, og køber du hovedsagelig de lidt dyrere vine, kan det godt betale sig at investere i et velfungerende vinkøleskab. Her guider vi til de faktorer, du bør overveje, når du skla investere i vinkøleskab.

  • Kapacitet
  • Type
  • Design
  • Beskyttelse
  • Temperaturzoner

Nedenfor vil du blive guidet igennem de forskellige punkter, når du skal på udkig efter et vinkøleskab.

Kapacitet

Kapaciteten på et vinkøleskab afgør, hvor mange flasker vin du kan have liggende. Der findes både meget sto’re modeller, der kan huse over 100 flasker, og der er helt små varianter, hvor der måske kun er plads til otte til ti flasker. Når vi taler kapacitet, er større ikke nødvendigvis bedre, for det er ikke alle vine, der har godt af at ligge længe.

Når du overvejer størrelsen på dit fremtidige vinkøleskabe, skal du først og fremmest finde ud af, hvor meget fysisk plads du har i hjemmet. De store produkter kan fylde lige så meget som almindelige køleskabe, så kniber det med pladsen, kan du med fordel investere i en enhed, der har en lidt mindre kapacitet.

Type

Når du vælger din favorit, skal du også overveje, om du ønsker et fritstående vinkøleskab eller et indbygget vinkøleskab. De fritstående vil typisk have en højere kapacitet, og dem kan du placere, hvor du vil. Et indbygget vinkøleskab fungerer lidt ligesom en indbygget ovn eller køleskab – her bliver modellen bygget ind i dit eksisterende design i for eksempel køkkenet eller bryggerset.

Det indbyggede vil ofte være lidt pænere at se på, da det kommer til at blive en del af rummets eksisterende design, og derfor vil det ikke stikke så meget ud, som for eksempel et fritstående kan. Ofte vil de fritstående dog kunne rumme mere end de indbyggede.

Design

Når du køber et vinkøleskab, kan designet også være en afgørende faktor. Der er forskelle på designs. Her skal du naturligvis tage højde for, at  det ønskede design og de funktioner, du foretrækker, spiller sammen.

Beskyttelse

Nogle modeller er lavet med særlige features, der forhindrer, at flaskerne klirrer og bliver rystede. Beskyttelsestiltag som dette gør, at dine vine får de bedst mulige opbevaringsforhold. Det er en klar fordel, hvis vinene skal opbevares længe.

Temperaturzoner

Vin skal opbevares ved bestemte temperaturer, og de forskellige vintyper har forskellige behov – for eksempel rødvin og hvidvin. Derfor kommer mange vinkøleskabe med flere temperaturzoner, som du kan tilpasse til de enkelte vintyper.

De mest enkle varianter har kun en enkelt zone, hvilket betyder, at alle vinene får samme temperatur. Har din favorit to temperaturzoner, er det lidt mere avanceret, og du kan for eksempel indstille den ene zone til rødvin og den anden til hvidvin. Du kan også lade dine vin ligge ved én temperatur, og så bruge den anden temperaturzone til de vine, der snart skal serveres. Serveringstemperaturen og opbevaringstemperaturen er nemlig sjældent den samme. Nogle vinkøleskabe har hele tre temperaturzoner.

God fornøjelse med at finde det rette vinkøleskab til dig.