Sådan sikrer du en hyggelig vinaften

Sådan sikrer du en hyggelig vinaften

november 30, 2023 0 Af Vinboden.dk

Vin er en af hovedingredienserne til en fantastisk aften. Dette er ikke nødvendigvis fordi at vin indeholder alkohol og derved løsner op, men mest af alt fordi at vin er både smagsfyldt, et godt samtaleemne, men samtidigt smager himmelsk. Hvorvidt du er til rosé, hvid eller rødvin, så er det spændende ved vin, at der findes mange forskellige varianter, hvilket gør at man kan finde vine der på ingen måde falder i ens smag, omvendt kan man også finde mange fantastiske vine, som man finder helt perfekte. Én af de spændende aspekter ved netop smagen er også, at den vin du finder fantastisk, den kan én af dine gæster synes smager lidt anderledes og måske ikke helt er en favorit. Med andre ord, vin er garant for spændende oplevelser samt gode stunder.

Vin til maden, vin til hyggen, vin til paraftenen

Som tidligere nævnt, så er der rigtig meget forskel på vine samt ikke mindst smagen af disse. Det betyder også, at du kan finde nogle vine der er helt vildt fantastiske til en rød bøf, men som omvendt godt kan være lidt for kraftige i smagen, hvis det er en vin der skal drikkes sammen med en god film en lørdag aften. Hvis du derfor ikke er super erfaren indenfor valg af vin, så kan det være en fordel at du rådfører dig med din lokale vinmand når den næste vin skal handles. Husk her at påpege meget kraftigt om den skal bruges til hygge, eller til aftensmaden – det har som nævnt en stor effekt på hvilken vin du skal vælge.

Hvilken ret der bliver serveret, har stor betydning for hvilken vin du skal vælge. Der er markant forskel på kød og vin sammensætninger, så hvis du har planer om at servere en steak, så forhør dig igen mere specifikt med din vinmand omkring hvilken vin, som ville være bedst til denne udskæring. Hvis du har præferencer for italiensk, spansk, chilensk vin eller noget helt fjerde, så nævn også gerne dette. Alt dette vil nemlig være med til at sikre, at du får det absolut bedste resultat og smag til når du får gæster.

Vin til hyggeaftenen – Film og vin er fantastisk

Hvis du står overfor at planlægge en helt fantastisk aften, som både skal være romantisk og super hyggelig, så findes der mange typer af vin man kan benytte sig af, men den mest brugte til netop hyggeaftener er helt afgjort rødvin. Rose og hvidvin kan selvfølgelig også gå an, men det vil oftere være et hit når sommervarmen står på og det er lidt tidligere på dagen.

Gør dig endelig umage med at vælge nogle snacks og tænk på hvilken rolle vinen skal spille på Jeres hyggelige aften. Hvis du er som mange mænd er flest, så tænker du måske allerede på hvad en sådan aften kan ende op med, samt hvor du har gemt din penisring, men husk at det ikke nødvendigvis behøver at være en aften der ender med den slags hygge. Det er selvfølgelig ikke af vejen hvis aftenen ender med at prikken over i’et placeres og der bliver gang i løjerne, men tips på dette område kan du læse mere om her.

Find en fremragende film på Netflix, Viaplay eller anden streamingtjeneste – husk gerne at vælge en film, som din partner med stor sandsynlighed vil elske.

Vi håber at du får en fantastisk aften, hvor vinen virkelig får lov at være omdrejningspunktet. Det er nemlig helt fantastisk.