Sådan får du råd til de helt dyre vine

Sådan får du råd til de helt dyre vine

december 16, 2023 0 Af Vinboden.dk

Er du en ægte vinelsker? Er din største drøm at smage på et glas ægte Rosenborgvin? Hvad end du bare elsker et godt glas vin lørdag aften, eller er den helt store vinelsker, der drømmer om at have en kæmpe vinkælder – så kan vin være utrolig dyrt.

Vin kommer i mange forskellige prisklasser, men hvis du vil have noget andet i glassene end den billige papvin fra supermarkedet til en halvtredser, så skal du ofte af med lidt større summer.

Lån penge fornuftigt

En af mulighederne er selvfølgelig at låne penge. På den måde kan du nemt og hurtigt få råd til lige netop den vin, du går og drømmer om. Hvis du har fundet en vin, du simpelthen bare ikke kan leve uden at smage på, men økonomien overhovedet ikke er til det – så er den nemmeste og hurtigste metode altså bare at låne penge. Du kan se en stor oversigt over lån i Danmark lige her.

Dette skal du være opmærksom på inden du låner penge

At låne penge kan dog være noget af en jungle at begive sig ud i. Der findes utrolig mange låneudbydere i Danmark, og det kan være svært at finde ud af, hvad der er godt ved den ene, og hvad der er dårligt ved den anden. Og kommer der nu lige pludselig anehøje renter på, som du aldrig nogensinde har mulighed for at betale af på?

Men bare rolig – det er nemlig slet ikke så indviklet som det måske lyder. Så længe du er opmærksom på alle de forskellige renter og gebyrer, så kan du ikke gå helt galt i byen.

3 gode råd inden du låner penge

  1. Undersøg dine muligheder. Tag et kig på de forskellige låneudbydere i Danmark, og sammenlign dem med hinanden. Du kan evt. sætte det op i et skema i Excel, og på den måde få et overblik over de forskellige låneudbydere.
  2. Undersøg de forskellige renter og gebyrer. Hvad er ÅOP’en på? Hvor høje er kreditomkostningerne? Er der et ret højt oprettelsesgebyr? Hvad lyder løbetiden på? Er debitorrenten fast eller variabel? HUSK at tjekke disse utrolig godt igennem. Lad være med bare at tænke ”Det går nok”.
  3. Undgå at låne hvis du kan. Selvfølgelig skal du altid undgå at låne penge hvis du kan lade være. Men hvis du ikke kan leve uden den dér helt specielle vin – så er en af mulighederne at låne penge.