Nyd livet med gode vine

Nyd livet med gode vine

december 16, 2023 0 Af Vinboden.dk

Vin er livets eleksir, sådan er der mange, der vil mene. Nogle hælder det dog bare ned for at blive beruset, andre nyder hver en mundfuld af de ofte dyre dråber, og så er der dem, der holder af et dagligt glas vin til maden. Der er altså mange indgange til det at drikke vin. Læs med her, hvor vi ser på tre måder, du kan dyrke din smag for vin på.

Der findes mange vinproducerende lande i Europa og resten af verden, og de senere år er flere danske vingårde skudt op med en forbløffende god kvalitet af vine, så vi kan også være med. Det er dog en branche, der stadig er i sin spæde begyndelse, men med klimaforandringerne er der åbnet for helt nye muligheder for at dyrke vin også på disse breddegrader.

Køb din vin i specialforretninger

Er du så heldig at stå med en lejekontrakt for beboelse lige oven på en vinbutik, vil det være en forbrydelse ikke at besøge butikken for at se og ikke mindst smage på de vine, butikken fører. Her er der tale om andre og langt mere sofistikerede vine, end dem du finder i det lokale supermarked, og personalet ved alt om vin. Her kan du altså virkelig lære noget om vin og udvide din horisont inden for dette spændende område. Står du derimod og mangler en lejlighed, kan du besøge en boligportal og se, hvad der findes i dit område.

Tag på rejse til vinenes lande

En anden mulighed, som mange vininteresserede benytter sig af, er at tage på vinferie til de vinproducerende lande som f.eks. Spanien, Italien og Frankrig. Her besøger man vingårde, hvor man vises rundt i vinmarkerne og lagringshallerne, og der smages naturligvis på de forskellige vine, gårdene producerer. Her kommer man helt tæt på produktet og processen, og ofte er der mulighed for at købe flasker med hjem. Så kan man fortælle sine gæster om oprindelsen af lige netop den vin, der serveres.

Tag til vinsmagninger

Det er nu ikke nødvendigt at tage til udlandet for at smage på vin, for også herhjemme arrangeres der vinsmagninger rundt omkring, f.eks. i den lokale brugsforening eller i deciderede vinklubber, hvor en række vine præsenteres, og der smages på dem. Det kan være en festlig omgang, selvom det jo ikke er meningen, at man skal drikke vinen, men spytte den ud efter at have smagt på den. Det vil nogle mene er synd og skam, og de fleste tager da også hjem fra vinsmagning i løftet stemning.