Når madlavning bliver en kunstart

Når madlavning bliver en kunstart

december 6, 2019 0 Af Vinboden.dk

Madlavningen har i de senere år fået en central plads i vores hverdag. Det er ikke længere altid den nemme løsning der bliver brugt, og flere og flere mennesker ynder at fordybe sig i kringlede simreretter og avancerede kageopskrifter.

Ønsker du at imponere vennerne med en veltilberedt ret, så kan du her lade dig inspirere af gode metoder til at opnå det bedste resultat.

Tag dig god tid – det kan smages

Du har måske hørt om simremad eller det såkaldte slow-cooking, metoder som kræver lidt længere tid end mange er vant til. Med den slags madlavning går du i dybden med smagsoplevelsen. Processen bliver en del af oplevelsen, og det nytter derfor ikke at skynde sig.

Dine gæster kan smage den tid og energi du lægger i din madlavning, så det kan være en god idé at sætte spørgsmålstegn ved metoder du tidligere har brugt.

God smag hører sammen med gode råvarer, men hvis du ikke er erfaren med tilberedningen af det pågældende produkt, så kan kvaliteten være lige meget. Sæt dig derfor ind i stegetid, temperatur og køkkenudstyr, hvis du ikke vil gå på kompromis med smagsoplevelsen.

Problemer med brændt mad og manglende smag?

Mange produkter, både kød og grønsager, smager bedst og får den bedste tekstur, hvis de tilberedes langsommere. Også her har det franske køkken i flere årtier været en frontløber. Sous vide er en metode, hvor der er et højt fokus på kødets eller grøntsagernes temperatur. En ensartet og jævn tilberedning opnås sjældent ved høje temperaturer, og det kan undgås ved brugen af vandbad og vakuumposer.

Så hvis du ofte har problemer med gummi-agtigt kød, udtørrede grøntsager eller forbrændte ovnretter, så kan du prøve kræfter med sous vide metoden og lade sig inspirere af stor test af sous vide maskiner hos koekkenunivers.dk.

Giv din madlavning nyt liv, det vil med sikkerhed gøre middagsselskabet mere fornøjeligt.