Når god vin og god mad går i hånd

Når god vin og god mad går i hånd

november 30, 2023 0 Af Vinboden.dk

Vi danskere, elsker at forkæle os selv i dag og gør det på mange forskellige måder. Mad og vin er to emner der passer sammen og som går igen. Men du kender nok godt følelsen af stresset op til dagen hvor dine gæster kommer.

Lej en kok og slip stresset

Vi vil gerne imponere vores gæster, når de kommer hjem til en god aften, i vores trygge rammer derhjemme. Men stresset op til dagen, med indkøb, finde opskrifter, og tanken om at skulle stå i køkkenet en hel dag, i mados, og selv miste lysten til den mad vi kæmper med i flere timer.

I dag kan du nemlig få din ynglings restaurant hjem til dig og stå for alt maden og opvasken af dine tallerkner. Det kaldes “Privat Dining”, og er et lidt nyere fænomen i Danmark. Det handler nemlig helt simpelt bare om at du kan få restaurant middag hjem i dit eget hjem. De fleste har nok prøvet og have en kok til at komme til en større fest eller konfirmation, men i en privat dining kan du faktisk tit få en restaurant hjem til dig og lave mad, helt ned til 6 personer. Ja de fleste af dem tager faktisk tit deres service med selv, så du ikke engang skal tænke på det.

Der er flere og flere restauranter som har fået øjnene op for privat dining, og det betyder faktisk, at det er muligt at få selv Michelin restauranter hjem i dit eget hjem og få serveret mad af samme kvalitet, som var du på selve restauranten.

God middag uden god vin?

Du sidder i selskab med dine bedste venner og i har netop fået serveret en menu fra din yndlingsrestaurant, men hvad med vinen? Du kan i dag købe vin på nettet, og tit til priser som ikke er mulige at få nede i butikkerne.

Vin på nettet har gjort det utroligt nemt og finde en vin der passer til den menu du får fra restauranten, da du på nettet næsten altid kan læse hvilke typer af retter vinen passer bedst til. Så hvis du gerne vil toppe værts præstation, så gælder det om at finde noget vin som matcher til lige den menu du har tænkt dig at server for din gæster.

Privat Dining fordele

Fordelene ved privat dining er at du får mulighed for at få din restaurant hjem i din egne trygge rammer. Du kan servere de drikkevare som du ønsker at forkæle din gæster med. Du har muligheden for at købe vinen ind selv eller måske i hellere vil have cocktails til jeres måltid.

Du slipper for at bekymre dig om at komme frem og tilbage fra restauranten. Dit eget hjem lukker ikke før i er ved at være trætte og du kan, når dine gæster er gået, gå ud i køkkenet og se at alt er rent og flot efter kokken har været der – det er nemlig en del af det at få en privat dining.

Det eneste denne aften handler om, er at du skal være vært og hygge dig sammen med dine gæster en helt aften – lige som når du tager ud på en restaurant.