Hvilken slags vin drikker James Bond?

Hvilken slags vin drikker James Bond?

december 16, 2023 0 Af Vinboden.dk

Vin bliver nogle gange sat sammen med en raffineret attitude og stil. Og hvem går det bedre hånd i hånd med end selveste James Bond? Selv om mange måske forbinder agent 007 med Dry Martini, så har det ikke altid været sådan. Flere elegante mænd som Sir Roger Moore, Sir Sean Connery, Pierce Brosnan, Daniel Craig og flere andre har alle spillet rollen og givet den dens eget særpræg. Alkoholen har altid spillet en rolle i hver af disse fortolkninger, og dry martinis er absolut ikke alt, der har været på menuen.

I denne artikel kigger vi på nogle af de typer vin, der var James Bond værdig over tid.

Hvilke typer vin drikker 007?

Vi ser James Bond drikke både champagne og øl i disse legendariske film, men også vin optræder flere gange. Han er flere gange blevet fanget med et glas bordeaux eller to i hånden. I filmen ’On Her Majesty’s Secret Service’ (på dansk kendt som ‘I hendes majestæts hemmelige tjeneste’) fra 1953 ses han med Mouton Rothschild, men også Piesporter Goldtropfchen og Riseling ses på vej ned i ganen på agent 007. I filmen ‘From Russia with Love’ (på dansk: ‘Agent 007 jages’) nyder han en Chianti på rejsen.

Men ikke engang i 007’s univers behøver alt at være super fint på den. I ‘Live and Let Die’ drikker James den tyske vin Liebfraumilch. Det er ikke alle, der synes lige meget om denne type, og den har fået kritik fra vinelskere rundt omkring i verden. Vi mener dog stadig, at det kommer an på den specifikke årgang og region. Liebfrauchmilch er hvert fald en original, der også optræder i James Bond-bøgerne helt tilbage fra 1954. Så den hører bestemt til på listen.

Gør stemningen fuldkommen

Vi mener naturligvis, at vinen er helt essentiel til James Bonds æstetik og karakter, men hvorfor ikke fuldføre feststemningen og dit eget look, hvis du planlægger en fest eller aften i denne super-spions ånd. Det er et tema, der vil gå rent ind hos et stort publikum – hvem kan sige nej til en aften i mystikkens tegn med god vin?

I ægte James Bond ånd kan du opsætte en casinoaften, hvor du opsætter et pokerbord og serverer din vin, som du endte op med at vælge. Hvis det ikke er muligt at opsætte så meget udstyr selv, kan du eksempelvis forbinde din computer eller browser fra Unibet.dk mobil til en større tv-skærm, så alle kan følge med. Her kan I alle spille sammen, og det vil være med til at holde humøret højt blandt aftenens gæster. Tilføj en stilet bar med lækkert lys, et par cigarer og lækker vin – og så er den klaret.

Det næste, du skal gøre, er at finde et passende sæt tøj. Du kan finde de pæne bukser frem, en lækker skjorte og også gerne en blazer. Hold dig til sorte eller neutrale toner. Du bør lade t-shirten og farverne ligge derhjemme. Det er enkelt, men stilet. Vi garanterer, at det hurtigt kan gå hen og blive en aften, du sent vil glemme!