Hvad vin ikke kan gøre

december 16, 2023 0 Af Vinboden.dk

Der er ikke noget som vin kan tilføje til en stemning eller en madoplevelse for bare at nævne nogle eksempler ud af mange. En dyb snak med en nær ven og som en medvirkende faktor til at opløfte en stemning. Alkohol gør os bare gladere. Det får os til at løsne op.

Hvad var livet uden vin?

Hvad havde en romantisk stund været uden et godt glas rødvin, der ud over at få modparten til kun at fremstå endnu smukkere også for os til at åbne op for os selv. Hvad vil et sommermåltid være uden et godt glas hvidvin, der perfekt smagsmæssigt kombinerer maden. Vin er for rigtig mange mennesker og vin entusiaster en af de store glæder her i livet.

Vintønder har den smukkeste og mest autentiske præg på et hjem. Se de flotteste udvalg og køb hele vintønder importeret fra intet mindre en Spanien. Brug tønderne til netop det formål, du kunne ønske dig. Til pynt, til brug eller din helt egen kreative idé!

Konsekvenserne af vin og alkoholiske drikke

Blot fordi vin i alt for store mængder kan være skadelige for vort helbred, vil det da være en skam at have undladt i livet og i historien indtil nu og for eftertiden. Det er selvfølgelig også en gældende faktor, at vin og andre alkoholiske drikke har et stort kalorieindhold, og at det derfor også feder. Sidst men ikke mindst har alkohol i det helt store billede forårsaget så mange forfærdeligheder. Enorme svigt har forældre udsat deres børn for, og mange har mistet livet til alkoholen. Vi kommer ikke udenom, at vin har en farlig effekt, der kan gøre os afhængige. Alt for afhængige. Derfor skal man være varsom og ikke spøge med det i visse sammenhænge, da der findes og vi alle kan ende ud som sarte sjæle over for alkohol.

Alkohol er så inkarneret i vores kultur her i Danmark. Det er det i øvrigt også mange andre steder i verdenen. Det er meget svært at forestille sig højtider, og alle vores fester og forsamlinger generelt uden alkohol som nydelse og som til hjælpende hånd til at bryde isen og gøre stemningen mere munter og mere afslappet.

En hverdag uden alkohol vil i sundhedens ånd være et ønskescenarie ifølge mange for fremtiden, men det er en trænings- og vanesag! For alle os, der er opdraget med alkoholen, vil det være en stor ting at undvære. Samtidig sidder der nogen, som ikke har behovet i så stor grad. Det er i den grad varierende blandt befolkningen. Mon ikke udviklingen fortsat vil gå i en reducerende retning. Vi drikker allerede i gennemsnittet meget mindre end for 40 år side. Man kan håbe eller ikke håbe.