Find den helt rigtige vin til den særlige lejlighed

Find den helt rigtige vin til den særlige lejlighed

december 16, 2023 0 Af Vinboden.dk

Er der to ting, der hænger uløseligt sammen, så er det god mad og en god vin til maden. Man skal kigge mange år tilbage for at finde en dag, hvor vin ikke var populært, og vi er også vilde med vin i Danmark. Dette kommer særligt til udtryk, når vi ønsker at fejre noget, og vi drikker det gerne til særlige anledninger; hvad end det er bryllupper, konfirmationer, fødselsdage eller jubilæum, kan man næsten altid regne med, at der bliver serveret vin. Men vi er også vilde med det til hverdagsbegivenheder, som hvis man har gæster på besøg til middag, eller hvis vejret er godt, og derfor gerne vil nyde et koldt glas vin.

Hvilken vin skal du vælge?

En af de vigtigste etiketter er, at der skal være harmoni mellem maden, du serverer samt den vin, du serverer til at skylle maden ned med. Det er ikke let at pege på bestemte vine, som passer til bestemte retter, men det vigtigste, du kan gøre, er at researche og blot at prøve dig frem. Du kan også med fordel søge inspiration og hjælp hos en vinforhandler online. Dette er en anderledes måde at handle vin, men ikke desto mindre meget effektiv, da du kan læse meget om, hvad de forskellige slags vin er kendte for.

Find en god portvin til desserten

Serverer du flere retter, er det således også rigtigt lækkert at servere en portvin til desserten. Men her er der også mange at vælge mellem, og dette kan derfor hurtigt komme til at virke som noget af en jungle at finde rundt i. Du kan med fordel søge inspiration hos Falkenstenvin.dk, som har en fysisk butik i Frederikssund, men leverer til hele DK. De har nemlig et stort udvalg af portvine, og kan derfor guide dig frem til, hvilken der er den bedste til lige netop det, du serverer. Du kan derfor med fordel søge inspiration hos dem.