Få råd til at købe nye, lækre vine

Få råd til at købe nye, lækre vine

december 16, 2023 0 Af Vinboden.dk

Er du som mange andre en stor fan af vin? Vin er i den grad en hobby, som man kan dyrke på et højt niveau, men det er desværre også en ret dyr hobby, og hvis man ikke tænker sig om, kan man nemt få brugt mange tusinde kroner på vin.

Hvis du gerne vil kunne fortsætte med at købe de dyre vine, samtidig med at det ikke kommer til at gå for meget ud over dit liv og din økonomi, gælder det om, at du har et godt overblik over din økonomi og dit forbrug – for man skulle jo nødig ende ud som dem i Luksusfælden.

Se her hvordan du får et bedre overblik over din økonomi, så du kan få råd til de ting, du geren vil have råd til.

Hold det hele samlet

Ser man de værste programmer der skal hjælpe folk med at komme ovenpå efter at de har foretaget et ocean af uvidende lån med høje renter, så vil man oftest se eksperter starte ud med at inddele ting i puljer og kasser.

Man forsøger ganske enkelt at holde tingene adskilte fra hinanden og samle dem i de indbyrdes kategorier hvormed overblikket skabes helt naturligt. Af denne grund kan det også være en god idé når du skal låne penge, at du tager et såkaldt samlelån, da samlelån er en fordel for din økonomi da du ikke bare ja får samlet dine lån, men at du også kun har en enkelt udbyder frem for mange forskellige.

Vær konsekvent med notering

Når det så endelig kommer til at du skal begynde at betale af på din gæld, så er det vigtigt at du holder styr på dit budget, at du opbygger faste rammer for dine forskellige poster og naturligvis overholder dem.

Husker du at gemme kvitteringer enten med en papirklips eller klistrer dem fast i en typisk A5 bog, du har gemt i en skuffe, er gode midler til at se, om du skal stramme dig lidt mere an. Yderligere hvis du bruger din A5 bog til at skrive dine indkøb ned, så er du endnu mere bevidst om hvad du bruger af penge, og det giver struktur.

Det er denne struktur der ligger til grund for en sund økonomi, og den er naturligvis mulig om du har taget lån eller ej – og så skulle det være muligt for dig at dyrke din passion for lækre og dyre vine.