Champagne er i en klasse for sig

Champagne er i en klasse for sig

december 16, 2023 0 Af mai.britt_134

Dette indhold er sponsoreret 

Hører du til dem, der godt vil være gøre noget mere ud af Nytårsaften, så skal du selvfølgelig have rigtig Champagne i glasset. Ikke alle mulige wannabe-bobler, men den ægte vare, der smager af mere og bare har en større elegance over sig. Så er det bare lige hvilken Champagne du skal vælge og hvordan den skal indgå i aftenen. Er det som en stemningssættende velkomst? Er det til middagen? Og til klokken 00.01 den 1. januar? Giv det en tanke, inden du køber. På den måde får du endnu mere ud af oplevelsen.

 Drik Champagne til alt

Er det et glas Champagne til at byde velkommen med, er det en god idé at tage en lidt lettere Champagne uden årgang. Den går også fint til seneste nyt fra Amalienborg. Oplæseren derinde fra har i øvrigt en forkærlighed for Moët & Chandon, hvilket hun ikke skal høre for. Hvis der også skal være Champagne til maden er mulighederne mange. Og ja, man kan drikke Champagne til alt. Men her kunne du overveje at maxe lidt ud og gå efter de lidt dyrere årgangs Champagner. De har noget mere dybde og kraft, der kan give maden et rigtig fint modspil. Her kan den lettere Champagne fra velkomsten godt komme lidt til kort … plus det altid er sjovere at smage noget forskelligt.   

 Champagnen til søde sager

Nu kommer vi til det … Champagnen til at skåle Godt Nytår i. Her er der et par ting, du skal tænke over. Skal der være kransekage til boblerne, så tag for himlens skyld en sødere Champagne – altså  en demi sec eller sec. At drikke brut (tør) Champagne til kransekage, smager nogenlunde lige så godt som at spise en appelsin lige efter at have børstet tænder. Men en sødere Champagne kan klart noget til kransekagen. Den anden ting du skal tænke over, er at dine gæsters smagsløg har været i gang i seks timer nu. Ikke for at sige at dine gæster er blæsende berusede, men de vil med største sandsynlighed ikke kunne værdsætte de mest kostbare Champagner på det tidspunkt. Dem skal du i givet fald klart hellere fyre af tidligere på aften.

Søg på finewines.dk

Hvor finder du så et ordentligt udvalg af Champagne? Det gør du klart bedst på finewines.dk, som har et super bredt sortiment, der spænder fra de helt tørre til de søde. Men hvilke Champagne-huse skal du gå efter? Det er så helt op til dig. Vil du gerne have noget historiefortælling med, er Pol Roger det oplagte valg. Det var Sir Winston Churchills absolutte yndlingsbobler og kommer både uden årgang og som rene årgangs Champagner. Går du mindre op i historie, så gå efter Jean Laurent, der er fast inventar på flere af Københavns mest besøgte restauranter og bistroer. Mega value for money! Det samme gælder Collard-Picard, der ikke er så bredt kendt, men noget af en anmelder-darling. Er du i humør til at gå planken helt ud, er det også på finewines.dk, du finder landets største udvalg af Champagner fra Krug, Dom Perignon, Bollinger og Louis Roederer. Så det er bare at gå på jagt og endelig ikke holde spørgsmål tilbage. God fornøjelse og Godt Nytår!