Altid råd til vin med en a-kasse

Altid råd til vin med en a-kasse

november 30, 2023 0 Af Vinboden.dk

Hvis du bliver sygemeldt fra dit arbejde, skal på barsel eller opsiges, så kan pengene hurtigt slippe op, da taksterne for sociale ydelser som kontanthjælp ikke er høje. Derfor kan du ramme ind i en periode i dit liv, hvor der ikke er råd til fornøjelser i samme omfang, som da du havde et fast arbejde. Det betyder mindre vin og færre røde bøffer. Dog behøver det ikke at betyde, at du ikke kan få råd til fornøjelser og livsnydelser, mens du ikke er beskæftiget. Læs videre i denne artikel og forstå hvordan.

Økonomisk sikkerhed under ledighed

Med en a-kasse er det muligt ikke at skulle gennem kommunens systemer, når du rammes af sygdom eller ledighed. I stedet for at søge om ovennævnte sociale ydelser, så får du gennem a-kassen udbetalt en dagpengesats, som er højere, hvilket gør at du stadig har råd til vin i weekenden. Dette vil ikke være muligt, hvis du ikke er medlem af en a-kasse. Så meld dig ind i dag og sammenlign medlemspriser på https://akasse-fagforening.dk/. Kort sagt, så sørger en a-kasse altså for, at du er økonomisk sikret mens du er på arbejdsmarkedet.

Kend betingelserne for at få goderne

Du tænker måske på de flasker vin du kunne have haft råd til, hvis du ikke månedligt betalte medlemskab i både fagforening og a-kasse? Det er blot vigtigt, hvis uheldet en dag er ude, så du har et økonomisk sikkerhedsnet. For at du kan nyde godt af a-kassens goder, skal du have været medlem et år forud for behovet, have arbejdet 52 uger sammenlagt på 3 år, være jobsøgende og til rådighed for arbejdsmarkedet. At være til rådighed for arbejdsmarkedet indebærer, at du potentielt ville kunne påtage dig et arbejde i morgen. Er du studerende og under 30 år, så er medlemskabet gratis og du kan derfor med god grund nå at drikke en masse vin med dine studiekammerater.

Hvad med fagforeningerne?

Fagforeningerne giver dig ikke tydeligt råd til mere vin, men måske gør de alligevel? Fagforeningernes opgave er at yde juridisk sikkerhed for dig som lønmodtager. Det vil sige, at de forhandler lønninger og arbejdsforhold med din arbejdsgiver gennem overenskomster. Mindstelønnen er i Danmark ikke nævnt i lovgivningen, men udelukkende forhandlet gennem overenskomster. Derved kan der tales for, at fagforeningerne hjælper dig til at have råd til vin, selv når du er i arbejde.

Fagforeningens sammenspil med a-kassen

Som du måske har kunne læse dig frem til, så er a-kasserne og fagforeningerne uafhængige af hinanden. A-kasserne har til formål at give dig økonomisk sikkerhed, mens fagforeningerne sørger for juridisk sikkerhed. Hvis du rammes af eksempelvis stress, så afhjælper kommunen ikke til mindre stress, da de hele tiden skal have besked på, hvornår du kan vende tilbage i job samt at sende dig i eventuelle jobafklaringsforløb. Hvis du er med i en fagforening og modtager dagpenge fra a-kassen, så får du her råd og vejledning i jobsøgningsprocessen, mens de indsender en bekræftelse på denne aktivitet til kommunen. Det fjerner altså presset fra dine skuldre i betydelig grad.