3 tips til sommerens bedste drinks

3 tips til sommerens bedste drinks

november 30, 2023 0 Af mai.britt_134

Annonce:

Sommeren nærmer sig med hastige skridt og det gælder om at komme ud og nyde den, mens den er her. Gerne i haven med venner på besøg til grill, hygge, leg og ikke mindst lækre sommerdrinks. Nogle drinks er mere velegnede til sommerens høje temperaturer og den lette stemning end andre, dem ser vi nærmere på her, og du får et par eksempler på drinks, der vil tage kegler hos dine gæster, næste gang du holder sommerfest. 

Lethed og bobler 

Selvom nogle uden tvivl vil sige, at alt kan drikkes altid, vil de fleste nok være enige i, at der er forskel på, hvad der passer til en sommerfest og en vinterhyggeaften. En sommerdrink bør være let og ikke loadet med verdens stærkeste spiritus, og drinken bør desuden passe til den mad, der serveres til festen. Tunge drinks med fløde, kaffe og chokolade er ikke det, man trænger til på en varm sommeraften, i stedet kan du f.eks. prøve en mousserende vin tilsat en bærlikør og nogle friske bær. Bobler er med til at give drinken lethed og får hurtigt gæsterne i godt humør.  

Sød og frisk 

Sødme og friskhed er vigtige elementer i en vellykket sommerdrink. En gammel favorit, der de senere år har fået comeback, er Aperol Spritz, som lige netop er sød og frisk på én gang. Denne smukke og læskende orange sag føres på mange barer, restauranter og caféer, men du kan også let lave den derhjemme og imponere dine gæster. En anden, mindre kendt, sommerdrink er Tinto de Verano. Her er der tale om en frisk og læskende, knap så hårdtslående variant af den legendariske Shangria, som du måske har stiftet bekendskab med på ferier i Spanien, og den er særdeles let at lave. Bland blot lige dele kold rødvin og Faxe Kondi eller 7-Up – eller i det forhold, du foretrækker – i en kande, og smid en håndfuld både eller skiver af citron, appelsin eller grapefrugt i, så er der dømt sommerstemning. 

Et sommerligt udtryk 

Til sommerfesten skal dine sommerdrinks naturligvis emme af sommer, sol og feriestemning. Gør dig nogle overvejelser om farven på de drinks, du vil servere for dine gæster. Alle toner af rød, lige fra svag lyserød over stærk pink til orange og rød er et hit om sommeren. Du må heller ikke glemme pynten, en vigtig men ofte overset faktor til sommerens drinks. Her kan du virkelig tage point hjem ved f.eks. at lave en blæret saltkant på glassene, eller hvad med en kant af knuste bolsjer i klare farver. Slå dig også løs med paraplyer og fancy sugerør. Her kan du finde masser af gode tips til dansk gin og sommerlige opskrifter. 

Der er altså nok at vælge imellem, når du skal holde party og vil forkæle dine gæster med gode sommerdrinks. Husk dog på, at dine drinks ikke behøver at indeholde verdens stærkeste spiritus for at blive et hit, mindre kan også gøre det, og man får måske en bedre fest, hvis gæsterne både kan smage noget og ikke mindske huske, hvad de foretog sig til festen.