De perfekte vine til heftige herreretter

De perfekte vine til heftige herreretter

juni 14, 2019 0 Af Vinboden.dk

Står du overfor at skulle holde en sofistikeret mandeaften i gastronomiens tegn, og er du i tvivl om, hvilke vine du bør servere for dine gæster, så læs med her, når vi præsenterer dig for tre bud på, hvad du kan servere til forret, hovedret og dessert.

Forret

Skal du servere suppe til forret, er en fyldig, halv-tør vin et godt valg. Serverer du derimod hvid fisk, bør du skænke en lidt federe vin, fx en Chardonnay. Serverer du en kraftig fiskeret, kan oversøisk Chardonnay være rigtig fin, og er der tale om en mere afdæmpet ret, bør vinen have lidt syre i smagen.

Hovedret

En rigtig mandeaften er for mange lig med store røde kvalitetsbøffer. Har du været en tur forbi den lokale slagter og efter kyndig vejledning investeret i store, lækre oksebøffer, er det vigtigt, at du køber en kraftig vin, der kan stå imod den smagfulde bøf. Serverer du tilmed en fyldig sovs dertil, bør du købe en fyldig og krydret rødvin, som smagsmæssigt ikke drukner i hovedretten. Match madens intensitet med en intens garvesyreholdig vin, og find gerne en rødvin, der indeholder en del sødme, som kan komplementere den salte mad til perfektion. Især kraftige italienske og spanske vine er gode til kødfyldte retter.

Dessert

Mange vælger at servere ostebord som dessert til herremiddage. Fedmen i osten gør, at det faktisk kan være gavneligt for dig at vælge en hvidvin i stedet for rødvin, som mange ellers ofte tyr til. Fine, dyre rødvine kommer sjældent til deres ret på grund af den fede ost, og vælger du i stedet en hvidvin, vil du opleve, at syren i vinen går meget bedre til osten. Hovedreglen er, at lette vine passer til lette oste, og mere kraftige vine til kraftige oste. Du kan desuden få 6 brugbare tips til at vælge den rette hvidvin her.

Interesserer du dig for sofistikerede vintage-gadgets for mænd, kan du læse mere hos oldnewsclub.com, som anmelder alt fra antikke møbler, retro-stereoanlæg og hytter i vildmarken.